Over ons

Welkom op onze website.

Ik ben Marianne Ariëns. Ben getrouwd met Peter en samen hebben wij een leuke tweeling: Sander en Rick. Wij zijn allemaal groot fan van Berners.

Al in mijn jeugd is de liefde voor dit mooie ras ontstaan. Er zijn foto’s van mij als kleuter op vakantie met zo’n geweldige hond. Zowel mijn ouders als ik hadden toen geen idee tot welk ras deze hond behoorde, maar we vonden hem fantastisch.

In 1986 heb ik mijn eerste Berner gekregen van mijn ouders. Dit was Ayca v/d Hemsmoâthoeve. Ze werd gekeurd voor de fok en de uitslagen waren goed (HD A; karakter Uitmuntend, exterieur Zeer Goed). Ze heeft 3 nestjes gehad en uit het tweede nest is Byou vom Jurahof bij ons gebleven.

Mijn eerste zelf gefokte hond. Wat was ze leuk! Ook met Byou zijn we naar de rasfokkeuring gegaan. Zowel karakter als exterieur waren Zeer Goed en de HD-uitslag wederom A. Byou heeft eveneens 3 nestjes gekregen en natuurlijk moest er ook van haar een kind bij ons blijven.

Dit werd Esli Evita vom Jurahof. Een prachtig hondje, maar helaas met entropion. Dit wil zeggen dat het ooglid naar binnen draait. Hierdoor komen de wimperhaartjes in het oog en dat geeft natuurlijk veel irritatie aan het oog. Gelukkig is dit goed te corrigeren door een dierenarts. Na die operatie heeft ze er nooit meer last van gehad en was het voor ons een geweldige hond. Voor de fok was ze natuurlijk niet geschikt.

Byou, Esli en Ayca.

Ayca is 10 ½ jaar oud geworden en Byou 9 ½ , Esli is gestorven op 3-jarige leeftijd aan acute leukemie. Op dat moment was ik 6 maanden zwanger van onze tweeling. Voor het eerst sinds mijn jeugd was ik zonder Berner. Ik vond het verschrikkelijk. Het liefst wilde ik meteen weer zo’n nieuwe beer.

De kinderen zijn 3 februari 2001 geboren. Gezonde kereltjes, maar wel 6 weken te vroeg. Het Bernerloze leven hebben we één jaar volgehouden. De kinderen deden het prima en ach, druk was het met 2 peuters toch al…

We wilden weer een mooie bernermeid. Opnieuw beginnen en misschien ooit weer puppies. We kwamen in aanmerking voor een pupje bij kennel Van ’t Stokerybos uit België. We mochten kiezen uit twee teefjes. Wat was dat weer moeilijk. Uiteindelijk werd het Baluca van ’t Stokerybos.

Baluca van ‘t Stokerybos.

Wat zijn we weer verliefd geweest op deze hond. Absoluut de mooiste hond die we tot dan hadden gehad. Fokplannen konden snel de kast weer in, want helaas had Luca ED. Desondanks een superhond die op 8-jarige leeftijd is gestorven aan een hartaanval.

De liefde voor het ras was nog steeds torenhoog, dus opnieuw op zoek naar een pup. We zijn in contact gekomen met Karla Zurhaar en Bert Rodink. Zij hebben de Berner kennel Van ’t Rijkenspark. Na een bezoek aan deze kennel waren wij het eens. Van deze mensen met hun geweldige honden wilden wij heel graag een pup.

Vilja 10 weken oud.

Inmiddels heeft Laroze van ’t Rijkenspark al onze verwachtingen en stille hoop waargemaakt.

Vilja (haar roepnaam) is geweldig. Een open, blije hond, volledig gezond en ook nog een plaatje om te zien. Op de show doet ze het goed. Tot nu toe vaak Uitmuntend en 2 maal het jeugd C.A.C.

Dan gaat het kriebelen. Zouden er nu misschien ooit weer pups komen? De röntgenonderzoeken verliepen grandioos. HD A en ED O/O. Superblij waren wij hiermee.

Tenslotte nog de laatste test. De rasfokkeuring. Al ben je nog zo zeker van de kwaliteiten van de eigen hond, zo’n dag is altijd spannend. De dag verliep vlekkeloos. Zonder problemen werd Vilja goedgekeurd voor de fok.

Niets stond ons nu nog in de weg om te proberen ooit weer puppies in de werpkist te krijgen…

Inmiddels heeft Vilja haar eerste nest gekregen. De vader van de puppies is Fidel van ‘t Maroyke. De puppen uit dit nest en de papa kunt U bewonderen op de puppiepagina.

 

Laroze van ‘t Rijkenspark (Vilja).